HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 14:11

Ο Μύθος του Multitasking

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Και πως σας καταστρέφει την παραγωγικότητα.

 

MultitaskingΗ εξάπλωση της τεχνολογίας έχει κάνει θαύματα τόσο για τις μεγάλες, όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχει επίσης βοηθήσει πάρα πολύ στην προσωπική παραγωγικότητα των στελεχών των επιχειρήσεων αυτών αλλά έχει φέρει μαζί της και κάποια προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα που δίνει στα στελέχη αυτά να προσπαθούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multitasking) και να πιστεύουν ότι μπορούν να είναι εξίσου καλοί σε όλα. Αυτό ήταν μια μόδα που ήρθε με την απότομη ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο, ο υπολογιστής, τα smartphone και άλλα και σήμερα πλέον θεωρείται μύθος.

 

 

Όταν είναι τόσο εύκολο να μπορέσει κάποιος ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τα μηνύματα στο κινητό του, τα email του, να κάνει status update και τόσα ακόμα στα social media, είναι σίγουρο ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί για να κάνει την δουλειά που έχει μπροστά του. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ακόμα, δεν έχει την δυνατότητα της παράλληλης επεξεργασίας αλλά λειτουργεί σειριακά. Με βάση την έρευνα του John Medina συγγραφέα του ‘Brain Rules’ “Δεν μπορούμε να κάνουμε multitasking. Είμαστε βιολογικά ανίκανοι να επεξεργαστούμε πολύπλοκες πληροφορίες ταυτόχρονα.”

 

Όσο και αν αυτό προσπαθούν να το καταρρίψουν  όλοι αυτοί που οδηγάνε στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στο κινητό, τρώγοντας την τυρόπιτα και εξετάζοντας στον καθρέφτη εάν είναι εντάξει τα μαλλιά τους…

 

Το ότι είναι μύθος το multitasking είναι ήδη γνωστό και έχουν βγει ήδη μεθοδολογίες όπως η τεχνική Pomodoro, για να μπορέσει κάποιος να αφοσιωθεί καλά σε αυτό που κάνει έως το ολοκληρώσει και να αποφύγει τους περισπασμούς. Πολύς κόσμος πλέον δεν είναι με το ένα μάτι στα εισερχόμενα email αλλά έχει θέσει συγκεκριμένες ώρες στην ημέρα για να τα ελέγχει. Επίσης πολλές εταιρίες πλέον απαγορεύουν την χρήση social media την ώρα της εργασίας για την αποφυγή των περισπασμών.

 

Κάτι το οποίο είναι χαμηλά στην λίστα όσων θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί αλλά είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα είναι η έννοια των προτεραιοτήτων.

 

Για να είμαι ειλικρινής δεν την είχα καταλάβει ποτέ τόσο καλά όσο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την μεθοδολογία GTD και 1ον: Κάθισα και έγραψα κάτω όλα όσα έπρεπε να γίνουν από εμένα, με αποτέλεσμα να μπορώ να δω πλέον τον όγκο των εργασιών μου και να μπορώ να πω με καθαρή συνείδηση όχι σε project που δεν θα μπορούσα να φέρω εις πέρας. 2ον: Κατέγραψα και κατάλαβα τις προτεραιότητες που έπρεπε να θέσω με βάση τους ορίζοντες που έχουμε στην ζωή (Θα τους αναφέρουμε σε αμέσως επόμενο άρθρο μας) και έτσι μπόρεσα να μάθω να επιλέγω να κάνω αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εμένα και με φέρνουν πιο κοντά στους στόχους μου.

horizonsoffocus

Εξετάστε λοιπόν τον εαυτό σας και δείτε εάν έχετε πέσει και εσείς στην παγίδα του Multitasking και αυτό τελικά επηρεάζει την παραγωγικότητα ή τις πωλήσεις σας.

 

Καλή τύχη σε όλους.

 

Διαβάστηκε 2374 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 18:04
Yiannis Miliatsis

Founder of Bizman.gr Everything sales and crossfit! Just keep on bringing coffee!

steemit_footer.png

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

https://www.facebook.com/yiannis.miliatsis
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The 6 Horizons of Focus in GTD Win Win or No Deal »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
TOP