HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 17:32

I am a business warrior

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από το περιοδικό PRODUCTIVE HABITS

 

Το επάγγελμα του πωλητή είναι μια παλαίστρα που μπορείς να αποκτήσεις πάρα πολλά χρήσιμα εσωτερικά χαρακτηριστικά, όμως εδώ θα δούμε ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας που μόλις έχει μπει στο χώρο των πωλήσεων ή ένας που μόλις έχει μπει στο δρόμο της αυτοβελτίωσης και το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι χρόνια στο επάγγελμα του πωλητή όμως δεν ψάχνουν πώς να γίνουν καλύτεροι και έτσι κάποια στιγμή απογοητεύονται κι ο λόγος είναι γιατί « ότι δεν εξελίσσεται αρχίζει να φθείρει»

 

Ας δούμε λοιπόν 5 χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας εν δύναμη επιτυχημένος πωλητής

- Ενθουσιασμός

Ο ενθουσιασμός είναι αυτός που έχει την ικανότητα να δίνει ζωή στα πράγματα, είναι αυτός που μας κάνει να μην σερνόμαστε αλλά αντίθετα να κάνουμε τα πράγματα με χαρά, είναι κάτι που αγγίζει όλους τους ανθρώπους λίγο πολύ.

Ο λόγος που χρειάζεται σε έναν πωλητή είναι γιατί έχει να κάνει με ανθρώπους, οι άνθρωποι θέλουν να μιλάνε με ζωντανούς ανθρώπους , κανείς δεν θέλει να βλέπει κατσούφηδες ! Οπότε διαποτίστε το μέσα σας με ενθουσιασμό για αυτό που κάνετε για να σας δώσει ώθηση εσάς και τους υποψήφιους πελάτες σας να αγοράσουν! Πως; Δείτε στο άρθρο «Γιατί να γίνω πωλητής» ώστε να βρείτε κάποιους λόγους.

- Ανδρεία

Ζούμε σε μια κοινωνία που μας έχουν μάθει να ντρεπόμαστε να μιλάμε σε αγνώστους και έτσι καταντήσαμε να φτάσουμε να θέλει ανδρεία και θάρρος να μιλήσεις σε κάποιον άγνωστο για κάτι που πρεσβεύεις όπως η εταιρία ή το προϊόν σου, ενώ θεωρητικά είναι κάτι πολύ απλό, έτσι δεν είναι ;

Πολλοί πωλητές όμως λόγο του φόβου της εικόνας τους , της απόρριψης δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα ή στην χειρότερη περίπτωση να μην μιλάνε καν σε ανθρώπους, όπως λέει ο φίλος και συνεργάτης Γιάννης Μηλιάτσης «δημιουργός του Βizman.gr» πόσα καλάθια μπορείς να βάλεις αν δε κάνεις καμιά βολή ; …..

- Χιούμορ

Αφού λοιπόν είμαστε ανδρείοι και πηγαίνουμε να μιλήσουμε, μπαίνουμε στην αρένα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι που κάτι μας ρίχνει κάτω, μας αφοπλίζει και μας στέλνει από κει που ήρθαμε! στο σπίτι ή στο γραφείο. Ας δούμε μια παρομοίωση.

Πείτε πως είστε ένας πολεμιστής στα μεσαιωνικά χρόνια και μπαίνετε στην αρένα να παλέψετε με έναν που δεν γνωρίζεται την δύναμη του, όσο και δυνατός να νιώθατε δεν θα πηγαίνατε χωρίς την ασπίδα σας στην μάχη. Ποια λοιπόν είναι ασπίδα του πωλητή όταν το σπαθί-άρνηση του πελάτη κατευθύνετε πάνω μας ; το Χιούμορ. Ένα απίστευτο εργαλείο που έχει μόνο ο άνθρωπος, δεν νομίζω ότι η αντιλόπη που ξέφυγε από τα άγρια νύχια του λιονταριού να λέει « έφαγε την σκόνη μου σήμερα το λιοντάρι» Χρειάζεται λοιπόν όταν δεχτούμε την άρνηση να δούμε την κατάσταση σαν παιχνίδι, πόσα όχι πρέπει να μαζέψω για να έχω ένα ναι; για να δούμε! Χρησιμοποιήστε αυτό το μαγικό εργαλείο, το Χιούμορ !

- Υπευθυνότητα

Οπότε ας υποθέσουμε ότι έχουμε ενθουσιασμό και βγαίνουμε με ανδρεία να πουλήσουμε, έχουμε χιούμορ και έτσι δεν μας πτοεί τίποτα. Όμως για αρκετό διάστημα τυχαίνει να μην έχουμε αποτελέσματα και έτσι μπαίνουμε σε μια διαδικασία να βρούμε τι φταίει! Κλασικά φταίει η εταιρία που δεν έκανε καλή διαφήμιση, που δεν με εκπαίδευσε σωστά και πολλά άλλα.

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι δεν ξέρω κανέναν επιτυχημένο άνθρωπο που να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους αλλά αντίθετα παίρνει την ευθύνη των πράξεων του και αυτό ονομάζεται υπευθυνότητα!

Παίρνω την ευθύνη των πράξεων σημαίνει ότι αν έχω ένα στόχο δεν χωράνε οι δικαιολογίες, πρέπει να βρω τρόπο να τον πετύχω με ότι έχω εκείνη την στιγμή.

Ας μη χάνουμε χρόνο να κρίνουμε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και ας κερδίσουμε έδαφος εκεί που μπορούμε να οργώσουμε και να δημιουργήσουμε το σχέδιο δράσης μας «διάβασε το άρθρο Είσαι νέος πωλητής ; δημιούργησε το σχέδιο σου για να πετύχεις»

- Πειθαρχία

Ήμαστε έτοιμοι και έχουμε το σχέδιο δράσης μας, νιώθουμε ότι αν το ακολουθήσουμε πιστά, οι πιθανότητες να αποτύχουμε είναι λίγες .

Οπότε τι μένει; να τηρήσουμε αυτά που οι ίδιοι έχουμε ορίσει και αυτό γίνεται με την πειθαρχεία. Πείθομαι από τις αρχές μου… αρχές μπορεί να είναι το όνειρό σου!

Κάθε βήμα στο σχέδιο σου είναι ένα κομμάτι πάζλ πιο κοντά στον στόχο σου, αν το δούμε με αυτήν την ματιά πρέπει να ήμαστε πολύ αφελείς για να μην το βαδίσουμε.

Βρείτε τον λόγο που κάνετε τα πράγματα και τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα από όσο πιστεύατε…

Τέλος θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πολλά εσωτερικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστεί να εκπαιδεύσουμε στην διάρκεια αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η απόφαση, εκείνη η απόφαση που λέει ” Θα πετύχω ! Aκόμα κι αν δεν ξέρω τον δρόμο, θα τον δημιουργήσω!”

Χαιρετώ

Τσουκίδης Ανδρέας

[email protected]

6931144349

Διαβάστηκε 604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 17:35
Ανδρέας Τσουκίδης

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ο δρόμος για την επιτυχία!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011459664552&fref=ts
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
TOP