5 Συμβουλές ηγεσίας που ήδη ξέρεις.

Εάν δεν μπορείς να ηγηθείς του εαυτού σου, πως θα ηγηθείς της ομάδας; Με βάση αυτό το σκεπτικό και ξεκινώντας να γράψω ένα άρθρο για συμβουλές ηγεσίας αντιλήφθηκα ότι με τις εκπαιδεύσεις πωλήσεων και παραγωγικότητας που κάνουμε, όλα τα άρθρα και την νοοτροπία που έχει η ομάδα μας να παίρνει την ευθύνη του ο καθένας χωρίς δικαιολογίες για τις πράξεις του κατάλαβα ότι τα βασικότερα κομμάτια της ηγεσίας έχουν ειπωθεί πολλές φορές στην σελίδα αυτή. Δείτε 5 από αυτά:

Άκου πρώτα και μετά μίλα.

Αυτό είναι κάτι που συμπεριλαμβάνεται στα αρχικά μας στάδια της εκπαίδευσης πωλήσεων και λειτουργεί επίσης πάρα πολύ καλά όταν έχεις την ηγεσία σε μια ομάδα. Ακούς, όχι περιμένοντας απλά την σειρά σου για να μιλήσεις, αλλά με σκοπό πραγματικά να καταλάβεις τον απέναντι και να μπεις στην θέση του. Μόνο έτσι μπορείς να λύσεις περισσότερα προβλήματα από όσα δημοιυργείς.

Οδήγησε μέσα από το παράδειγμα.

Ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις ο αρχηγός της ομάδας θα πρέπει να δείχνει πρώτος τον δρόμο κάνοντας όλα όσα ζητάει από την ομάδα να γίνουν. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές χάσατε τον σεβασμό σας για κάποιον όταν με μεγάλη ευκολία παράτησε την ομάδα στο έλεος του Θεού και έσωσε τον εαυτό του από μια δύσκολη κατάσταση.

Κάνε αυτά τα οποία σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα.

Είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθείς. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις και την ομάδα να κάνει άβολα πράγματα που όμως θα την οδηγήσουν στην επιτυχία. Δεν είναι απαραίτητο να δείχνεις τελείως ατάραχος, αλλά είναι καλύτερα να δείχνεις ότι μπορείς να λειτουργήσεις σε άβολες καταστάσεις και με άγχος.

You are in the people business

Η ηγεσία έχει να κάνει με την πώληση ιδεών σε ανθρώπους. Οι βασικές τεχνικές πωλήσεων ισχύουν και πρέπει να εξασκούνται, και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί οι «πελάτες» σου είναι η ομάδα σου. Μην κρύβεστε πίσω από διαδικασίες και απρόσωπες επαφές. Βγείτε από το γραφείο και πουλήστε τις ιδέες σας door 2 door στην ομάδα.

Τα γραπτά μένουν.

Συνηθίστε να γράφετε τόσο τις εργασίες σας, τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας, τα project σας…τα πάντα. Εάν θέλετε βοήθεια για το πως μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα αυτά τότε χρειάζεστε το σεμινάριο μας. Όμως εάν δεν μπείτε στην διαδικασία να γράφετε και να σκέφτεστε με το χαρτί μπροστά πολύ δύσκολα θα ολοκληρώνετε πολύπλοκες εργασίες.

Καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση