HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

mybookpdf

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 18:46

BOOK REVIEW: THE PERFECT CLOSE

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι φορές που λες αυτό είναι το βιβλίο που θα ήθελα να γράψω εγώ. Έτσι έπαθα με το συγκεκριμένο βιβλίο! Με μόνο 4-5€ από την amazon για το Kindle δεν το σκέφτηκα πολύ και από περιέργεια για τον τίτλο (ως συνήθως κοιτάω λίγο παραπάνω ή κατεβάζω το δείγμα για να το ρίξω μια ματιά) το αγόρασα αμέσως και ξεκίνησα να το διαβάζω.

Όσοι διαβάζουν την στήλη πωλήσεων ή το περιοδικό μας θα ξέρουν ότι έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με το θέμα του κλεισίματος της πώλησης. Μετά από αρκετές εκπαιδεύσεις και πολλά βιβλία, αφού χρησιμοποίησα πολλά από αυτά τα κλεισίματα άρχισα να καταλαβαίνω ότι εάν κάνεις όλα τα βήματα σωστά μέχρι την στιγμή που θα πρέπει να ζητήσεις από τον πελάτη να αγοράσει τότε είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό και δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο λεκτικό. Μάλιστα είχα για πολύ καιρό καταλήξει σε ένα και έως τώρα είχε πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

 

 

Για αυτό και όταν άρχισα να διαβάζω το The Perfect Close εντυπωσιάστηκα από το πόσο πολύ αυτό το βιβλίο ήταν κοντά σε αυτές τις εμπειρίες που είχα. Ο James M. Muir έχει κάνει εξαιρετική δουλειά δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στα στάδια έως το κλείσιμο, το οποίο είναι 2 μόνο φράσεις! Με μερικές παραλλαγές τις οποίες δίνει ο Muir, θα τολμήσω να πω ότι (προσωπικά για μένα) φαίνεται να έχει βρει πραγματικά το τέλειο κλείσιμο!

Το ίδιο το κλείσιμο μπορεί κανείς να το μάθει πανεύκολα μέσα σε ένα κεφάλαιο, όμως ο τρόπος που αναλύει και αναδεικνύει τα στάδια της επαφής με τον πελάτη μέχρι το κλείσιμο σου δίνουν να καταλάβεις πόσο πραγματικά σημαντικό είναι να είσαι ξεκάθαρος, να προβάλεις το κατάλληλο μήνυμα και να έχεις την διάθεση να βοηθήσεις τον πελάτη. Πως από την πρώτη επαφή, την ανάλυση αναγκών, την παρουσίαση να προσδίσεις αξία σε κάθε συναναστροφή με αυτόν (τον πελάτη) και να μην σπαταλάς ούτε τον χρόνο του, ούτε τον δικό σου.

Ο Muir αναφέρεται στο βιβλίο αρκετά στο Neil Rakhman και το βιβλίο που έφερε πραγματικά την επανάσταση στις πωλήσεις, το S.P.I.N. Selling το οποίο έχω πολύ καιρό που θέλω να αναφέρω σε ένα τεύχος μιας και είναι από τα πιο πολύτιμα στην βιβλιοθήκη μου. Στο επόμενο τεύχος θα σας το έχω μιας και μέσα στις γιορτές θα έχω τον χρόνο να το ξαναδιαβάσω.

Ένα από τα σημεία στα οποία επίσης διαφέρει το βιβλίο The Perfect Close του James M. Muir είναι ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην σωστή προετοιμασία πριν από κάθε επαφή. Δίνει μάλιστα και έτοιμα πρότυπα για να σας βοηθήσει με αυτό. Και σπάνια βλέπεις πωλητές να προετοιμάζουν τις επισκέψεις τους έτσι ώστε να προσθέσουν αξία στην σχέση. Οι περισσότεροι είναι εντελώς απροετοίμαστοι ή κάνουν το ίδιο λάθος που έκανα καιρό περνώντας απλά να δουν έναν ενδιαφερόμενο και να του θυμίσουν την συνεργασία μαζί του αλλά χωρίς να προσθέτουν τίποτα νέο στην επαφή.

Το τέλειο κλείσιμο λοιπόν υπάρχει, όμως δεν λειτουργεί από μόνο του. Θα πρέπει να έχουν γίνει σωστά τα προηγούμενα βήματα τα οποία απαιτούν προετοιμασία, δουλειά και την σωστή διάθεση να βοηθήσεις πραγματικά τον απέναντι.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση ή θέλετε να σας βοηθήσουμε στην εκπαίδευση πωλήσεων το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]!

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Διαβάστηκε 363 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 18:53
Yiannis Miliatsis

Ιδρυτής του Bizman.gr, εκπαιδευτής πωλήσεων και παραγωγικότητας.

Certified Life Coach by Achology.

Screenshot 2018-09-25 at 12.13.10 PM.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

Follow me at:

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

steemit_footer.png

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Untitled design (4).png