HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

mybookpdf

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 11:54

Coaching και ψυχολογική ροή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ρόλος του coaching στη ζωή του ανθρώπου, συνδέεται με την ψυχολογική ροή.

Ροή, είναι η ψυχική κατάσταση μιας δραστηριότητας, κατά την οποία το άτομο βυθίζεται πλήρως σε αυτό που κάνει, και η οποία χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της ενεργοποιημένης εστίασης στην πλήρη συμμετοχή, για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ροή, είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι απορροφώνται από αυτό που κάνουν,δίνοντας την αμέριστη προσοχή τους στο έργο που έχουν να επιτελέσουν, ενώ η αντίληψη γίνεται με τις πράξεις τους.

Η ψυχολογική ροή, είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για την πρόκληση ευχαρίστηση, σε αντίθεση με την ευτυχία που γεννιέται από μια παθητική διαδικασία, που δεν απαιτείται ψυχική ενέργεια και προσπάθεια. Η ψυχολογική ροή, είναι μια σταθερή εξισορροπιστική ενέργεια μεταξύ του άγχους, όπου η δυσκολία είναι πάρα πολύ υψηλή για την ικανότητα του ατόμου, και της πλήξης, όπου η δυσκολία είναι πάρα πολύ χαμηλή. Οι κατάλληλες δραστηριότητες ροής, βοηθούν τα άτομα στο να αναπτύξουν τις ικανότητες, τις προκλήσεις ή γενικότερα να αναπτύξουν την πολυπλοκότητά τους, σε βάθος χρόνου. Έτσ,ι η ψυχολογική ροή χαρακτηρίζεται από την πλήρους εστιασμένη συγκέντρωση, την αίσθηση της έκστασης και ηρεμίας, την εσωτερική σαφήνεια, την επίγνωση της διεκπεραίωσης της δραστηριότητας, την εστίαση στο παρόν και στο εσωτερικό κίνητρο που επιφέρει ανταμοιβή. Μια βασική πτυχή της, είναι ότι όταν το άτομο βρίσκεται σε ροή, σχεδόν όλες οι προσλαμβάνουσες του εγκεφάλου, αφιερώνονται στη μία δραστηριότητα. Έτσι, σταματά η αίσθηση του χρόνου, η ταλαιπωρία περνά απαρατήρητη και οι σκόρπιες αρνητικές σκέψεις, παραμερίζονται, αφού το μυαλό είναι πάρα πολύ απασχολημένο για να αποσπάται σε αυτές.

Η ενεργητική ικανότητα του coaching, αναπτύσσει την ψυχολογική ανθεκτικότητα. Η ψυχολογική ανθεκτικότητα, είναι ένας συνδυασμός ικανοτήτων και χαρακτηριστικών, που αλληλεπιδρούν δυναμικά ώστε να επιτρέψουν σε ένα άτομο να επανέλθει, να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με επιτυχία, και να λειτουργήσει πάνω από το μέσο όρο, παρά το σημαντικό stress ή την αντιξοότητα που αντιμετωπίζει. Είναι δηλαδή, μια δυναμική διαδικασία, κατά την οποία τα άτομα εκδηλώνουν θετική προσαρμογή.

Φαίνεται λοιπόν, η σπουδαιότητα της σύνδεσης coaching-ροής:αφορά στην απλή και αληθινή ανθρώπινη συζήτηση και όχι σε διαμεσολάβηση, διαπραγμάτευση και αντιπαράθεση απόψεων.

STRATOS IORDANIDIS LIFE COACH ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

15ετής προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες 10ετής επαγγελματική και βιωματική εμπειρία στην προσωπική ανάπτυξη Εισηγητής σεμιναρίων «the secret», ο Νόμος της Έλξης Manager Υγείας, Ευεξίας και M.L.M. Απόφοιτος Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ «Σχολή οικονομίας και διοίκησης, τμήμα ΜARKETING« Κάτοχος Diploma in Personal & Executive Coaching, ICF accretided – ACSTH at Positivity Coaching Academy

41831297_1918085951619954_4886720695972659200_n.jpg

Διαβάστηκε 170 φορές
Yiannis Miliatsis

Ιδρυτής του Bizman.gr, εκπαιδευτής πωλήσεων και παραγωγικότητας.

Certified Life Coach by Achology.

Screenshot 2018-09-25 at 12.13.10 PM.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

Follow me at:

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

steemit_footer.png

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Untitled design (4).png