HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

mybookpdf

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 10:28

Τα 7 βήματα για την προσωπική ανάπτυξη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή. Έπρεπε να κάνω πολλές αλλαγές στην ζωή μου τα τελευταία χρόνια και να δουλέψω πολύ σκληρά επάνω στον εαυτό μου για να κάνω την προσωπική ανάπτυξη μέρος της ζωής μου. Είναι μια διαδικασία τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική η οποία βασίζεται σε κάποια βήματα για να γίνει και να έχει αποτελέσματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπάθησα να αλλάξω χωρίς να ακολουθήσω τα βήματα που σας περιγράφω εδώ και τα αποτελέσματα ήταν πάντα άσχημα. Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω 7 βήματα για την προσωπική ανάπτυξη και να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

  1. Ανάπτυξη αντίληψης. Η αίσθηση ότι Μπορείς Περισσότερα (όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου μου) έρχεται όταν νιώθεις ότι σε κάποιο κομμάτι της ζωής σου δεν είσαι ακόμα στο επίπεδο στο οποίο νιώθεις ότι μπορείς να είσαι. Αυτή η αυτοπαρατήρηση είναι πολύ σημαντική για να μπει κάποιος στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης. Η αντίληψη της κατάστασής μας είναι καταλυτικός παράγοντας την ανάπτυξη της…

  2. Ανακάλυψης. Η ανακάλυψη είναι η διαδικασία με την οποία βρίσκεις τι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεται να βελτιώσεις για να γίνεις ακόμα καλύτερος, να γίνεις ακόμα περισσότερα! Εδώ είναι που θα αρχίσει η πρώτη αντίδραση του εαυτού μας με την μορφή του εγωισμού. Ο καλύτερος τρόπος για να υπερβείς αυτό το εμπόδιο του εγωισμού είναι η κατανόηση ότι το πρόβλημα είναι μέσα μας αλλά και ότι εμείς είμαστε αυτοί που ελέγχουμε την κατάσταση έτσι ώστε να βρεθεί η λύση του.

  3. Προσωπική ευθύνη. Έχοντας την γνώση που αναφέραμε παραπάνω, αναπτύσσουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Την προσωπική ευθύνη. Την βεβαιότητα δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι μέσα μας και άρα υπό τον έλεγχό μας, και ότι δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Η προσωπική ευθύνη είναι από μόνη της ένα πολύ μεγάλο βήμα στην προσωπική ανάπτυξη όμως θα πρέπει να ακολουθείται από

  4. Έρευνα. Στο σημείο αυτό πρέπει να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στους λόγους και τις συνήθειες που μας κρατάνε πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής μας. Αυτό μπορεί να είναι κάπως δύσκολο γιατί ως άνθρωποι βασιζόμαστε πολύ στις πεποιθήσεις μας τις οποίες εκλαμβάνουμε σαν παγκόσμιες αλήθειες. Τις περισσότερες φορές όμως οι πεποιθήσεις μας είναι περιοριστικές, αυτόματες και επηρεάζουν πάρα πολύ τον τρόπο σκέψης μας. Θα πρέπει να γίνει μια έρευνα στο θέμα μας με βάση τα δεδομένα και την λογική. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δούμε καθαρά τι μας συμβαίνει και θα αναπτύξουμε την κατάλληλη…

  5. Πρόθεση. Πλέον μετά τα προηγούμενα στάδια είμαστε πολύ κοντά στο να αλλάξουμε αυτό το κομμάτι της ζωής μας που μας απασχολεί. Η πρόθεση είναι αυτό που θα πρέπει να έχει πλέον δημιουργηθεί. Βλέπουμε ξεκάθαρα το που βρισκόμαστε, έχουμε συνδέσει πόνο ή κακή αίσθηση με αυτό και βλέπουμε και το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε και έχουμε συνδέσει απόλαυση με αυτό. Το μόνο που μένει είναι να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το σχέδιο για…

  6. Δράση. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις μια κατάσταση είναι να κάνεις σταθερές ενέργειες καθημερινά που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι σε αυτό το κομμάτι της ζωής σου και σε πονάει με να φτάσεις στην κατάσταση που ξέρεις ότι θα απολαύσεις και θα είσαι πολύ καλύτερα. Όλα όσα έγιναν έως τώρα δεν έχουν σημασία εάν δεν συνοδευτούν από την απαραίτητη δράση. Εδώ είναι που πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και δεν υπολογίζουν σωστά το επίπεδο δράσης που απαιτείται από αυτούς για να αλλάξουν την κατάστασή τους. Για αυτό είναι πολύ σημαντικά τα προηγούμενα βήματα έτσι ώστε να είναι πολύ καθαρή η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για να κάνουμε τις σωστές ενέργειες.

  7. Ενσωμάτωση. Πλέον έχουμε κάνει την αλλαγή που θέλουμε και τώρα είναι η ώρα για να κάνουμε μερικά ακόμα υπέροχα πράγματα. Πρώτα θα πρέπει να νιώσουμε καλά με την αλλαγή που προκαλέσαμε στον εαυτό μας. Μετά θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλες τις περιοριστικές αντιλήψεις μας που έως τώρα δεν μας άφηναν να αλλάξουμε. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλές από αυτές τις περιοριστικές αντιλήψεις μας επηρεάζουν και άλλα κομμάτια της ζωής μας!

 

Όσο περισσότερο κάνεις αυτήν την διαδικασία, τόσο πιο εύκολο γίνεται για να την εφαρμόσεις. Κάθε φορά θα αισθάνεσαι ότι σου είναι πιο εύκολο να αφήσεις πίσω κομμάτια του τρόπου με τον οποίο σκέφτεσαι και περιορίζεις τον εαυτό σου.

 

Στο Bizman.gr έχουμε ως αγαπημένο ρητό το Μόνον εσύ περιορίζεις τον εαυτό σου! Και αυτό είναι αλήθεια γιατί το έχω τεστάρει πρώτα από όλα (και πολλές φορές) στον ίδιο μου τον εαυτό σε πολλές καταστάσεις!

 

Δείτε τα 2 μου βιβλία για περισσότερες πληροφορίες για αυτά!

Δεν ξέρεις να πουλάς;

Μπορείς Περισσότερα!

 

Καλή συνέχεια σε όλους.

Διαβάστηκε 78 φορές
Yiannis Miliatsis

Ιδρυτής του Bizman.gr, εκπαιδευτής πωλήσεων και παραγωγικότητας.

Certified Life Coach by Achology.

Screenshot 2018-09-25 at 12.13.10 PM.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

Follow me at:

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

steemit_footer.png

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Untitled design (4).png