HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 08:09

Get Things Done Κίτρινη Ζώνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επίπεδο Κίτρινης Ζώνης

 

ist2 2671853 yellow beltΠλέον έχει παραπάνω από μήνα που εφαρμόζω την μεθοδολογία του David Allen‘ Get Things Done’ ή GTD όπως λέγεται. Μπορείτε να δείτε το αρχικό μου άρθρο για αυτήν εδώ.

Αυτό που αποκόμισα από τον πρώτο μήνα είναι ότι πολλές φορές ένιωσα να λειτουργώ χωρίς άγχος, και πολλές φορές επίσης χρειάστηκε να πιέσω τον εαυτό μου να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να παραμείνω στα πλαίσια της διαδικασίας.

Καθότι δάσκαλος πολεμικών τεχνών τα τελευταία 15 χρόνια ξέρω ακριβώς πως είναι να βάζεις το σώμα σου και το μυαλό σου σε μια νέα διαδικασία καθημερινά και πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν καινούργιο μαθητή. Για αυτό και στην τεχνική που διδάσκω λέω στα παιδιά ότι η πιο δύσκολες ζώνες είναι η κίτρινη και η μαύρη. Στην μεν πρώτη γιατί πρέπει να μάθεις και να αλλάξεις πολλά πράγματα που μέχρι τότε ήταν βολικά για σένα, στην δε μαύρη γιατί πρέπει αποδεδειγμένα να ξέρεις την τεχνική και να μπορείς να την εφαρμόσεις ανεξαρτήτων συνθηκών.

Έτσι λοιπόν κάποιες μέρες παραμελούσα να καταγράψω σημαντικά πράγματα που έπρεπε να κάνω και αυτά παρέμεναν στο μυαλό μου και με ταλαιπωρούσαν όλη την μέρα, και πολλές φορές την νύχτα. Σταδιακά τα μείωσα και πλέον τις μέρες που οτιδήποτε είχα να κάνω ήταν καταγεγραμμένο στις απαραίτητες λίστες με τις απαραίτητες υπενθυμίσεις τότε ήμουν και εγώ πραγματικά ‘εκεί’ σε όλες μου τις δραστηριότητες και το βράδυ κοιμόμουν χωρίς άγχος. Είχα ένα σύστημα που δεν θα με κρέμαγε και τίποτα δεν θα έφευγε από την προσοχή μου. Τίποτα από αυτά που έγραφα δηλαδή…

Απέκτησα λοιπόν μια καινούργια συνήθεια η οποία είναι και λίγο διασκεδαστική για μένα. Οτιδήποτε δεν γράφω είτε στην εφαρμογή του IQTell στο τάμπλετ μου είτε στο σημειωματάριο που κουβαλάω πάντα μαζί μου δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω! Όταν το γράφω όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην το επεξεργαστώ για να καθορίσω το μέλλον του.

Σιγά σιγά άρχισα να οργανώνω και έναν μικρό χώρο στο σπίτι έτσι ώστε να υπάρχει και εκεί ένα inboxγια όλα τα χαρτιά που πρέπει να επεξεργαστώ και άρχισε και εκεί το ξεκαθάρισμα. Με βοηθάει πάρα πολύ η εβδομαδιαία επισκόπηση (weekly review) την οποία στην αρχή την έκανα 2 και 3 φορές την εβδομάδα γιατί αρκετά πραγματάκια μου ξέφευγαν, τώρα όμως έγινε πραγματικά εβδομαδιαία.

DSC 5854

 

Πλέον πέρασα από το πολύ δύσκολο στάδιο των πρώτων εβδομάδων με την μεθοδολογία GTD και τα αποτελέσματα με ωθούν να την συνεχίσω και να προχωρήσω στην ‘πράσινη ζώνη’ με σκοπό να μάθω περισσότερα για αυτήν και να κρατάω όσο μπορώ περισσότερο το μυαλό μου σε κατάσταση Ζεν (ξέρω ξέφυγα λίγο αλλά όσοι έχουν επαφή με τον όρο ίσως καταλάβουν τι λέω).

Καλή τύχη σε όλους λοιπόν!

 

Διαβάστηκε 1611 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 15:56
Yiannis Miliatsis

Founder of Bizman.gr Everything sales and crossfit! Just keep on bringing coffee!

steemit_footer.png

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

https://www.facebook.com/yiannis.miliatsis
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
TOP