HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 17:47

GT...τι;;;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από την Μαρία Μηλιάτση για το περιοδικό PRODUCTIVE HABITS

 

Αν ο τίτλος αντιπροσωπεύει την αντίδρασή σας στο άκουσμα του ακρωνύμιου GTD τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο ! Αυτό ακριβώς είπα και εγώ όταν ο αδελφός μου για πρώτη φορά μου μίλησε για την μεθοδολογία GTD (Getting Things Done) του David Allen.

Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στον χώρο της γραμματειακής υποστήριξης και μετέπειτα της οργάνωσης γραφείου είχα έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο με το στρές που προκαλεί στον ψυχισμό μας η αδυναμία να διαχειριστούμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Το γραφείο είναι γεμάτο με ανοιχτούς φακέλους, σημειώματα σε post it, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα, πακέτα που ήρθαν και πρέπει να ανοιχτούν ή που πρέπει να αποσταλούν, email που πρέπει να απαντηθούν, εντολές που πρέπει να δοθούν, follow up που δεν έχουν γίνει, project που τρέχουν και δεν έχεις ιδέα σε τι φάση βρίσκονται, project που πρέπει να ξεκινήσουν και ακόμη δεν έχεις καταφέρει να βρείς το χρόνο να ασχοληθείς μαζί τους, τηλέφωνα που δεν απαντήθηκαν κλπ ….

Για να ανταπεξέλθεις γιατί νιώθεις την κατάσταση να ξεφεύγει από τα χέρια σου αρχίζεις να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην εργασία σου με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το χάος στον χώρο του σπιτιού όπου για άλλη μια φορά δεν πρόλαβες το σουπερ μάρκετ ανοιχτό, ακυρώνεις μία έξοδο γιατί το πρωί πάλι θα πας νωρίτερα στο γραφείο, δεν προλαβαίνεις να παραστείς σε παιδικές εκδηλώσεις, γενέθλια φίλων ή απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο τη μαμά σου ! …σας θυμίζει κάτι;

O David Allen στον τίτλο του βιβλίου του Getting Things Done δίνει έναν σημαντικό υπότιτλο : «The Art of Stress-Free Productivity» και εξηγεί πως το άγχος προκαλείται από την έλλειψη οργάνωσης, προετοιμασίας και δράσης. Ξεκίνησα λοιπόν την προσωπική μου μάχη για να κατακτήσω το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην παραγωγικότητά μου διατηρώντας όμως παράλληλα την πνευματική και συναισθηματική μου υγεία. Ο στόχος είναι να μπορώ να «κάνω» αλλά ταυτόχρονα και να «είμαι».

Στα επόμενα άρθρα θα δούμε πώς μπορεί κάποιος να έχει περισσότερη ενέργεια, να είναι πιο χαλαρός και παράλληλα να επιτυγχάνει το δυνατόν περισσότερα με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Θα μάθουμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τον χρόνο και την ενέργεια που επενδύσαμε για να ολοκληρωθεί η σημαντική εργασία στην οποία τα αφιερώσαμε αλλά επίσης θα δούμε και πως μπορούμε να ‘ξεμπερδεύουμε’ γρήγορα και αποδοτικά με όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να καταφέρουμε να ασχοληθούμε με εκείνα που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε χωρίς να μας απασχολούν ενοχλητικές εκκρεμότητες.

Θα σας το πώ ότι δεν είναι εύκολο. Είναι όμως απλό.
Ο καθένας από εσάς μπορεί να το καταφέρει. Αρκεί να επιμείνει.

Καλή Χρονιά !!

Διαβάστηκε 778 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 17:50
Yiannis Miliatsis

Founder of Bizman.gr Everything sales and crossfit! Just keep on bringing coffee!

steemit_footer.png

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

https://www.facebook.com/yiannis.miliatsis
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παραγωγικότητα Book Review: The Power of Habit By Charles Duhigg »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
TOP